In dit boek (A4 formaat) worden de volgende onderdelen behandeld: knie, onderbeen, enkel, voet, tenen, beenlengteverschil, afwijkend looppatroon, nek, rug en bekken.

Vanuit de klacht en lichamelijk onderzoek wordt de meest waarschijnlijke diagnose gesteld. Er wordt advies gegeven over welke aanvullende onderzoeken zinvol zijn, welke behandeling de eerste lijn kan instellen, wanneer er een indicatie is voor verwijzing en wat de tweede lijn voor de patiënt kan betekenen.

De leesbaarheid wordt vergroot door meer dan driehonderd kleurenafbeeldingen. Door deze benadering is het boek goed toegankelijk voor de in de kinderorthopedie geïnteresseerde huisartsen, jeugdartsen, (kinder)fysiotherapeuten, podotherapeuten, kinderartsen, revalidatieartsen, algemeen- en orthopedische chirurgen en zij die hiervoor in opleiding zijn.

Download hier impressie van het boek

Klik hier voor de boekindex

Betaling na ontvangst

Snelle en rechtstreekse levering

 Gratis verzending

TITELEEN CONSULT KINDERORTHOPEDIE 4
ONDERTITELKNIE, ONDERBEEN, ENKEL, VOET, TENEN, BEENLENGTEVERSCHIL, AFWIJKEND LOOPPATROON, NEK, RUG EN BEKKEN.
AUTEURPROF. DR. VISSER, JAN DOUWES EN DR. HEEG, MINNE
UITGEVERJAN DOUWES VISSER
ISBN9789080333000
OMVANG188 PAGINA’S.
DRUK1E DRUK 2012
TAALNEDERLANDS
PRIJS€ 75,-

RECENSIE

Artsennet.nl

“Twee jaar geleden beloofde ik u dat er een vervolg zou komen op ‘Een consult kinderorthopedie 4 en 5’. Het heeft even geduurd maar hier is het dan. Ik ben daar heel blij om. Het is een prachtige aanvulling op de eerste 3 delen die in 2010 zijn verschenen. De auteurs hebben besloten om de delen 4 en 5 te bundelen.

Het resultaat is weer een prachtig boek waarin kinderorthopedische problemen worden besproken van knie, onderbeen, enkel, voet, tenen, beenlengteverschil, afwijkend looppatroon, nek, rug en bekken.

Zoals boven al is beschreven wordt elk probleem zeer systematisch aangepakt; bijvoorbeeld, de klacht is dikke knie: dikke knie zonder voorafgaand trauma ontstaan: onderzoek, differentiaal diagnose, toelichting van die aandoeningen die zijn beschreven in de DD, aanvullend onderzoek, behandeling 1e lijn, wanneer verwijzen en behandeling 2e lijn. Alles wordt op een duidelijke manier geïllustreerd door foto’s en tekeningen.

Dit boek spreekt nog meer aan dan de andere 3 delen omdat orthopedische problemen van de onderste extremiteit en afwijkingen in het looppatroon vaak voorkomen. Vaak hebben ouders ook vragen over de stand van voet en knie en over de manier van lopen: tenenlopen, voeten naar binnen of naar buiten….

De systematische opzet en de illustraties maken het, evenals de eerste delen, een echte aanrader voor elke jeugdarts.

Annelies Levink”

Beoordeling:*****

Geschikt voor de jeugdartsen:*****

Boekbespreking Nederlands Tijdschrift voor Orthopaedie, Vol 19, Nr 4, december 2012

“Deze beide (inter)nationaal gelauwerde kinderorthopeden uit Assen hebben in mijn ogen het enig juist format gekozen om de kinderorthopedie inzichtelijk te maken. Door overvloedig gebruik te maken van illustraties en het vermelden van diverse enorm handige tabellen geven zij blijk van niet alleen een enorme ervaring in de kinderorthopedie, maar ook van een grote ervaring in het overbrengen van kennis. Met dit Nederlandstalige leerboek voor de kinderorthopedie in de geestelijke bagage is de Nederlandse orthopedisch chirurg goed uitgerust voor een consult kinderorthopedie.

Taco Gosens”

OOK INTERESSANT