In 1992 verscheen de eerste druk van pluis of niet pluis. De tiende druk is de eerste geheel herziene uitgave. Het boek is op diverse punten op de actualiteit aangepast. Aan de bestaande 90 figuren zijn ruim 40 figuren toegevoegd, de tekeningen zijn in kleur uitgevoerd en tevens is een index aangebracht.

Dit boek geeft voldoende informatie om met een zeker elan op regelmatig voorkomende problemen een antwoord te geven. De meest voorkomende orthopedische problemen bij kinderen worden besproken, u ontvangt advies over wanneer er een indicatie is voor verwijzing en wat de tweedelijn voor de patiënt kan betekenen.

Voorwoord bij tiende druk (eerste herziene uitgave)
In 1992 verscheen de eerste druk van pluis of niet pluis. De tiende druk is de eerste geheel herziene uitgave. Het boek is op diverse punten op de actualiteit aangepast. Er zijn ruim veertig figuren toegevoegd, de tekeningen zijn in kleur uitgevoerd en tevens is een index aangebracht.

Voorwoord bij elfdedruk
In de elfde druk zijn tekstuele correcties aangebracht en acht figuren toegevoegd.

pdf_ico Impressie van het boek

vinkje Betaling na ontvangst

vinkje Snelle en rechtstreekse levering

vinkje Gratis verzending

bestellen

Titel
Pluis of niet pluis
Ondertitel
Een leidraad voor de eerste lijn gezondheidszorg
Auteur
Prof. Dr. Visser, Jan Douwes
Uitgever
Jan Douwes Visser
ISBN
9080333050
Omvang
144 pagina’s.
Druk
11e druk 2012
Taal
Nederlands
Prijs
€ 75,-

Klik hier voor de boekindex

Recensie

Recensie Artsennet.nl

“Ik denk dat heel veel jeugdartsen dit boek al in hun kast hebben staan en heel dankbaar gebruik hebben maken van de praktische informatie. Deze nieuwe uitgave is een prachtige uitgave, met harde kaft en een veel mooiere lay-out; de tekst is geschreven op mooi papier, de tekeningen zijn in kleur en het aantal afbeeldingen is uitgebreid.

De inhoudsopgave is nagenoeg hetzelfde als in de vorige drukken. De tekst is hier en daar uitgebreid en aangepast vooral daar waar het over de behandeling gaat en in het eerste hoofdstuk is het gedeelte over schoeisel uitgebreid. De veranderingen zijn niet groot. Wat het boek zo praktisch maakt is de opzet: probleembeschrijving, wanneer door verwijzen en wat is de eventuele behandeling. Wat ik een beetje mis, is een hoofdstuk over de gevolgen van een voorkeurshouding verdee vind ik het een fantastisch boek en raad het iedereen aan om aan te schaffen. Als u het al heeft zou u het moeten kopen voor de mooie lay-out.”

Beoordeling:*****

Ook interessant