In dit boek (A4 formaat) wordt een overzicht gegevens van orthopedische aspecten van groei en groeistoornissen. Naast normale groei, komen verschillende aspecten van abnormale groei, asymmetrische groei te veel of te weinig groei en groeiremming aan de orde.

Ook gerelateerde onderwerpen zoals kinderfracturen en sport bij het groeiende kind worden besproken. Op een overzichtelijke manier wordt advies gegeven over aanvullende onderzoeken en behandelingspatronen in de eerste en tweedelijn.

De leesbaarheid wordt vergroot door talrijke kleurenafbeeldingen. Door deze benadering is het boek goed toegankelijk voor de in de kinderorthopedie geïnteresseerde huisartsen, jeugdartsen, (kinder) fysiotherapeuten, podotherapeuten, kinderartsen, revalidatieartsen, algemeen- en orthopedische chirurgen en zij die hiervoor in opleiding zijn.

Download hier impressie van het boek

Klik hier voor de boekindex

Betaling na ontvangst

Snelle en rechtstreekse levering

 Gratis verzending

TITELEEN CONSULT KINDERORTHOPEDIE 3
ONDERTITELGROEI, GROEISTOORNISSEN, LETSEL TIJDENS DE GROEI
AUTEURPROF. DR. VISSER, JAN DOUWES EN DR. HEEG, MINNE
UITGEVERJAN DOUWES VISSER
ISBN9789080333062
OMVANG101 PAGINA’S.
DRUK1E DRUK 2010
TAALNEDERLANDS
PRIJS€ 75,-

RECENSIE

Artsennet.nl

“Het boek (A4 formaat) is heel praktisch ingedeeld in 8 hoofdstukken waarin de normale lichamelijke ontwikkeling en groei worden beschreven, de bepaling van de eindlengte, afwijkingen van de lengte, afwijkende groei van lichaamsdelen, de invloed van sport op het groeiende kind, letsels van de groeischijf, kinderfracturen en chirurgische mogelijkheden.

De lay-out is goed, hier en daar wat rommelig door het gebruik van 2 kolommen en de vele afbeeldingen. Elk hoofdstuk begint met een inleiding, beschrijft het probleem en de eventuele oorzaken en geeft aan wanneer te verwijzen en wat de behandelingsmogelijkheden zijn. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een aantal kernpunten. In het boek ook aandacht voor bijzondere syndromale afwijkingen. Ik vind het boek zeker geschikt voor iedere jeugdarts.”

Beoordeling:*****

OOK INTERESSANT