In dit boek (A4 formaat) wordt een overzicht gegevens van orthopedische aspecten van groei en groeistoornissen. Naast normale groei, komen verschillende aspecten van abnormale groei, asymmetrische groei te veel of te weinig groei en groeiremming aan de orde.

Ook gerelateerde onderwerpen zoals kinderfracturen en sport bij het groeiende kind worden besproken. Op een overzichtelijke manier wordt advies gegeven over aanvullende onderzoeken en behandelingspatronen in de eerste en tweedelijn.

De leesbaarheid wordt vergroot door talrijke kleurenafbeeldingen. Door deze benadering is het boek goed toegankelijk voor de in de kinderorthopedie geïnteresseerde huisartsen, jeugdartsen, (kinder) fysiotherapeuten, podotherapeuten, kinderartsen, revalidatieartsen, algemeen- en orthopedische chirurgen en zij die hiervoor in opleiding zijn.

pdf_ico Impressie van het boek

vinkje Betaling na ontvangst

vinkje Snelle en rechtstreekse levering

vinkje Gratis verzending

bestellen

Titel
Een consult kinderorthopedie 3
Ondertitel
Groei, groeistoornissen, letsel tijdens de groei
Auteur
Dr. Heeg, Minne en Prof. Dr. Visser, Jan Douwes
Uitgever
Jan Douwes Visser
ISBN
9789080333062
Omvang
101 pagina’s.
Druk
1e druk 2010
Taal
Nederlands
Prijs
€ 75,-

Klik hier voor de boekindex

Recensie

Recensie Artsennet.nl

“Het boek (A4 formaat) is heel praktisch ingedeeld in 8 hoofdstukken waarin de normale lichamelijke ontwikkeling en groei worden beschreven, de bepaling van de eindlengte, afwijkingen van de lengte, afwijkende groei van lichaamsdelen, de invloed van sport op het groeiende kind, letsels van de groeischijf, kinderfracturen en chirurgische mogelijkheden.

De lay-out is goed, hier en daar wat rommelig door het gebruik van 2 kolommen en de vele afbeeldingen. Elk hoofdstuk begint met een inleiding, beschrijft het probleem en de eventuele oorzaken en geeft aan wanneer te verwijzen en wat de behandelingsmogelijkheden zijn. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een aantal kernpunten. In het boek ook aandacht voor bijzondere syndromale afwijkingen. Ik vind het boek zeker geschikt voor iedere jeugdarts.”

Beoordeling:*****

Ook interessant