In dit boek (A4 formaat) worden heupafwijkingen, bot- en gewrichtsinfecties en congenitale deficiënties bij kinderen besproken.

Vanuit de klacht en lichamelijk onderzoek wordt de meest waarschijnlijke diagnose gesteld. Er wordt advies gegeven over welke aanvullende onderzoeken zinvol zijn, welke behandeling de eerste lijn kan instellen, wanneer er een indicatie is voor verwijzing en wat de tweede lijn voor de patiënt kan betekenen.

De leesbaarheid wordt vergroot door meer dan tweehonderd kleurenafbeeldingen. Door deze benadering is het boek goed toegankelijk voor de in de kinderorthopedie geïnteresseerde huisartsen, jeugdartsen, (kinder) fysiotherapeuten, podotherapeuten, kinderartsen, revalidatieartsen, algemeen- en orthopedische chirurgen en zij die hiervoor in opleiding zijn.

Download hier impressie van het boek

Klik hier voor de boekindex

Betaling na ontvangst

Snelle en rechtstreekse levering

 Gratis verzending

TITELEEN CONSULT KINDERORTHOPEDIE 2
ONDERTITELHEUP, INFECTIES EN CONGENITALE DEFICIËNTIES
AUTEURPROF. DR. VISSER, JAN DOUWES EN DR. HEEG, MINNE
UITGEVERJAN DOUWES VISSER
ISBN9789080333048
OMVANG104 PAGINA’S.
DRUK2E DRUK 2017
TAALNEDERLANDS
PRIJS€ 75,-

RECENSIE

Artsennet.nl

“De lay-out van het boek is hetzelfde als van deel 3, de opzet net iets anders. Elk probleem wordt benaderd vanuit de klacht, bespreekt het onderzoek, de differentiaal diagnose, eventueel aanvullend onderzoek, wanneer verwijzen en de behandelingsmogelijkheden. Het verschil met het boek: ‘Pluis en niet pluis’ is vooral, dat er dieper op het probleem wordt ingegaan en dat er meer plaats wordt ingeruimd voor de behandelingsmogelijkheden. Het eerste tweederde deel van het boek: de heup en de bot en gewrichtsinfecties zijn zeker van belang voor ieder jeugdarts, het laatste deel; het geheel of gedeeltelijk ontbreken van een extremiteit of van wervels is wel interessant maar wat te specialistisch. Wat wel weer heel interessant is is de appendix waarin diverse syndromen staan beschreven met skeletafwijkingen.”

Beoordeling:*****

OOK INTERESSANT