In dit boek (A4 formaat) worden locatiegebonden afwijkingen bij kinderen van borstwand, schouder, elleboog, onderarm, pols en hand besproken.

Vanuit de klacht en lichamelijk onderzoek wordt de meest waarschijnlijke diagnose gesteld. Er wordt advies gegeven over welke eventuele aanvullende onderzoeken zinvol zijn, welke behandeling de eerste lijn kan instellen,wanneer er een indicatie is voor verwijzing en wat de tweede lijn voor de patiënt kan betekenen.

De leesbaarheid wordt vergroot door meer dan honderd kleurenafbeeldingen. Door deze benadering is het boek goed toegankelijk voor de in de kinderorthopedie geïnteresseerde huisartsen, jeugdartsen, (kinder) fysiotherapeuten, podotherapeuten, kinderartsen, revalidatieartsen, algemeen-, plastisch- en orthopedische chirurgen en zij die hiervoor in opleiding zijn.

pdf_ico Impressie van het boek

vinkje Betaling na ontvangst

vinkje Snelle en rechtstreekse levering

vinkje Gratis verzending

bestellen

Titel
Een consult kinderorthopedie 1
Ondertitel
Borstwand en bovenste extremiteit
Auteur
Prof. Dr. Visser, Jan Douwes en Dr. Heeg, Minne
Uitgever
Jan Douwes Visser
ISBN
9789080333031
Omvang
68 pagina’s.
Druk
1e druk 2007, 2e druk 2009
Taal
Nederlands
Prijs
€ 75,-

Klik hier voor de boekindex

Recensie

Recensie Artsennet.nl

“De lay-out en opzet van het boek is hetzelfde als van deel 2. Het boek worden onderverdeeld in 5 hoofdstukken: de borstwand, schouder, elleboog en onderarm en de hand. Elk hoofdstuk wordt onder verdeeld in vorm/standsafwijkingen, zwellingen, bewegingsbeperkingen en pijn. Na elk hoofdstuk een uitgebreide differentiaal diagnose en op het einde van het boek weer aandacht voor syndromale afwijkingen. Een mooi boek zeker geschikt voor de geïnteresseerde jeugdarts maar veel van de in het boek genoemde afwijkingen zal de jeugdarts niet of maar heel weinig tegen komen.”

Beoordeling:*****

Ook interessant